ВИХОВНА РОБОТА
  • Опис ДОМу
  • Схема ДОМу
  • Критерії "Кращий клас року"
  • Патріотичне виховання
  • ПРОФОРІЄНТАЦІЯ







  • Контакти ліцею

    Адреса: м.Запоріжжя, вул. Парамонова, 6а 69059

    (061) 769-80-27
    (приймальня)
    school23zp@gmail.com

    Інформує районний відділ міліції

    За ЗАЛ №23
    закріплений Інспектор Комунарського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області капітан поліції

    ШМАТАЛО СЕРГІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ

    Адреса: м. Запоріжжя, вул. Космічна,40, каб.9, 22
    тел.099-717-40-91

    Електронна адреса ВКМСДГУ МВС області - okmdzp@rambler.ru
    Електронна адреса УКМСДГУ МВС України – ditypolice@mys.qov.ua





    Комунарський районний центр молоді та школярів



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Flag Counter

    ЗОШ №23 на шкільному чемпіонаті України з інтелектуальних ігор 2017

     Декілька місяців хвилюючого очікування, постійне піднесення і неймовірне натхнення… Здійснилось! Одеса, зустрічай запоріжан! Можливо, зараз ви подумаєте: йдеться  про якусь нудну поїздку із звичайними екскурсіями, мовчазними відвідуваннями музеїв та галерей. Але ця подорож аж ніяк не може назватися буденною. Заінтригувала? Що ж, настав час назвати ціль нашої поїздки до Одеси. А назва в неї непроста: «Шкільний чемпіонат України з інтелектуальних ігор». Це усім відомі змагання «Що? Де? Коли?», «Своя гра», які часто можна споглядати по телебаченню, «Брейн-ринг» та «Ерудит-квартет». Але скоріше про подорож!     

       Першого дня ми вирішили не відпочивати від поїздки, а прогулятись Одесою. Ласкаве сонечко, тихий вітерець, тепла погода сприяли нашій невеличкій прогулянці містом, під час якої ми мали можливість розглянути більшість пам’яток архітектури. На жаль, деякі з них, такі як знамениті Потьомкінські сходи, старовинні будівлі тощо були на реконструкції. Та все ж  пам’ятники Катерині ІІ,  Дюку Рішельє, засновнику міста , і всім відомий одеський порт ми побачили (фото до вашої уваги). Дуже вразило своєю прозорістю та чаклунською неприступністю Чорне море. А з наступного дня почалися змагання…

       Славетне місто Запоріжжя на чемпіонаті представляли чотири команди, дві з яких складалися з учнів нашої школи: «12 ножей в спину эволюции» (так, назви бувають і оригінальними) та  суто дівочий колектив «Фортуна Вірго» (на честь  римської богині - покровительки дівчат). Бої велись у двох категоріях – молодшій і старшій. Одразу скажу, що для участі в інтелектуальних іграх потрібно володіти не лише стандартним запасом шкільних знань, а й займатися саморозвитком, читати багато додаткової інформації. Якщо ви подумаєте, що це так легко – відповідати на «простенькі» питання, сидячи на зручному стільці, то будете неправі. Ми вставали з самого ранку і аж до пізнього вечора знаходились у епіцентрі змагань. Втомлені і водночас  щасливі наприкінці кожного   дня чемпіонату поверталися додому чарівною вечірньою Одесою.

       Наші команди взяли участь у всіх іграх. Зважаючи на величезну кількість команд-учасниць з різних міст України,  боротьба була напруженою та запеклою. І хоч ми не пасли задніх, на жаль, команда «Фортуна Вірго», якій трохи забракло досвіду, залишилася без нагород, а от «12 ножей в спину эволюции» виборола 3 місце в грі «Ерудит-квартет». Але ми не впали в смуток та не знищили в розпачі тижневі запаси носовичків, а підтримували один одного, насолоджувались цікавою грою, змагалися з натхненням, піднесенням та раділи успіхам інших. Ми вкотре зрозуміли: у світі є ще багато чого привабливого, особливого, невідомого та незбагненного для нас.

       Тому не сидіть вдома і не протирайте дивани, а займайтесь улюбленою справою. Щосуботи, до речі, проводяться щотижневі тренування. Можливо саме ваша команда стане наступним запорізьким призером!

      Троцко Валерія, чениця, 9-Б класу

     

     

     

     

     

     

     

     

    Категорія: Життя комплексу Переглядів: 877 | Рейтинг: 5.0/1
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Панорама ліцея
     
    ЗАЛ №23 group · 1137 учасника
    ПРИЄДНУЙСЯ!
    Блог газети
    «ВЕЛИКА ПЕРЕРВА»
    Ви можете розмістити статтю в блозі, відіслав нам її
    Блог бібліотеки школи
    Лiтература для читання на канікулах
    ШМО природничо-
    математичного циклу
    Яскраві сторінки фізико-математичної декади
    ШМО
    учителів філології
    "Словесність"
    ШМО суспільно-
    естетичних дисциплін
    ШМО
    англійської мови
    Яскраві сторінки англійської
    ШМО
    початкової школи
    Яскраві сторінки початкової школи
    Гурток
    «Чарівний чобіток»
    Народний танець завжди має яскраво виражену тему
    Міністерство
    освіти і науки України
    Дізнайтеся все про вступну компанію 2022
    Національний університет
    «Запорізька політехніка»