ВИХОВНА РОБОТА
  • Опис ДОМу
  • Схема ДОМу
  • Критерії "Кращий клас року"
  • Патріотичне виховання
  • ПРОФОРІЄНТАЦІЯ







  • Контакти ліцею

    Адреса: м.Запоріжжя, вул. Парамонова, 6а 69059

    (061) 769-80-27
    (приймальня)
    school23zp@gmail.com

    Інформує районний відділ міліції

    За ЗАЛ №23
    закріплений Інспектор Комунарського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області капітан поліції

    ШМАТАЛО СЕРГІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ

    Адреса: м. Запоріжжя, вул. Космічна,40, каб.9, 22
    тел.099-717-40-91

    Електронна адреса ВКМСДГУ МВС області - okmdzp@rambler.ru
    Електронна адреса УКМСДГУ МВС України – ditypolice@mys.qov.ua





    Комунарський районний центр молоді та школярів



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Flag Counter

    Національна ідея очима молоді
    На честь святкування 20-тиріччя незалежності України, у зв'язку з чим 1-го вересня в кожному класі буде проведений урок "Україна - наш спільний дім", на сайті від сьогодні і до 1-го вересня буде опубліковано декілька творів наших учнів, присвячених їхньому баченню майбутнього України.

    Першим буде величезний твір "Національна ідея очима молоді".

    Що ж це за національна ідея? Якою вона повинна бути? Для розвитку кожного суспільства чи держави необхідний поштовх для національного прогресу. Саме таким поштовхом є національна ідея, яка основується на своїй культурі, своєму світогляду, національній ідентичності, вираженій в існуванні специфічних національних характеристик.

    Яка ж українська національна ідея? Останні десятиріччя навколо цього питання точиться багато дискусій, висловлюються різні думки. Однією із найважливіших національних ідей є ідея проведення Євро-2012, яка виникла після того, як Україна спільно із Польщею отримала право провести фінальну частину Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

    Але, на мою думку, Євро-2012 може стати одним із елементів реалізації української національної ідеї, але не більше. Українська національна ідея повинна формуватися на основі всієї тисячолітньої української історії, і відповідно вона повинна розраховуватися на сотні та тисячі років вперед.

    Традиції, історія, державність та патріотизм. Без цих першооснов стає неможлива розробка та реалізація жодної національної ідеї. Саме з цього зароджуються всі національні ідеї. Без знання тисячолітніх українських традицій, без їх шанування не можливо побудувати єдину націю.

    Українська історія є саме тим стовбцем, на який повинно опиратися майбутнє України та української нації. Ми повинні знати історію зі всіма її трагічними та славними періодами, українське суспільство зобов’язане дійти згоди у всіх суперечливих історичних подіях.

    Ця згода повинна ґрунтуватися на задоволенні всіх зацікавлених сторін. І тільки тоді можливо створити справжню національну ідею, коли буде єдина правдива позиція щодо всієї великої української історії.

    При формуванні української національної ідеї все українське суспільство зобов’язане визнати державність України, те, що Україна є цілісна, унітарна та суверенна держава.

    Кожна розвинута держава ґрунтується на високому рівні патріотизму. Нажаль, прояви патріотизму в СРСР визнавалися злочином, тому патріотизм став немодним в Україні. Тому саме тепер потрібно приділити велику увагу з боку держави, школи, громадських організацій патріотичному вихованню молоді та всього суспільства загалом.

    Отже, формування ефективної української національної ідеї можливо лише при збереженні українських традицій, при знанні та повазі до української історії, при визнанні суспільством української державності та при високому рівні патріотизму нації. Саме на цих засадах повинно «стояти» формування та реалізація української національної ідеї.

    Саме українська культура і наука та їх розвиток мають стати тими крилами, які піднімуть українську націю до високого рівня добробуту, розвинутого громадянського суспільства, а також відродження високодуховного суспільства в Україні.

    Збереження відтворення і розвиток тисячолітньої української культури має стати одним із основних рушійних складових української національної ідеї. Ми повинні пам’ятати, що ми нащадки та носії великої Трипільської культури, наші пращури створили провідну культуру світу Київської Русі тощо.

    Українці зробили великий внесок у світову культуру своїми витворами мистецтва, архітектури, образотворчого мистецтва, виконавчого мистецтва, літератури, мелодійною мовою тощо. Українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших в світі, що було засвідчено на одній з міжнародних конференцій, де українська мова посіла друге місце після італійської.

    Тому при формуванні та реалізації української національної ідеї ми повинні приділити велику увагу з боку держави та суспільства для збереження того величезного українського культурного і духовного скарбу, що ми отримали від наших пращурів та сприяти його розвитку, тобто розвитку соціальної, етичної, фізичної та духовної культури України.

    Тільки при високому духовно та культурно розвинутому суспільстві може розвиватися нація. Українська культура повинна ґрунтуватися на гуманізмі, високій моралі тощо.

    Для всіх високо розвинутих держав є національним пріоритетом наука та освіта. Адже саме розвиток науки та високий рівень матеріального та соціального добробуту сприяє розвитку суспільства. Україна має дуже великий науковий потенціал, але він, нажаль, повністю не реалізується та з кожним роком втрачається. Українська освіта є однією з кращих в світі.

    Тому потрібно все зробити, щоб зберегти та реалізувати наявний інтелектуальний потенціал України. А щоб це зробити, потрібно провести ряд реформ у сфері науки та освіти. В першу чергу забезпечити фінансування наукової галузі на рівні менш 3% від ВВП.

    Для реалізації української національної ідеї повинні стати пріоритетами такі сфери: наука, освіта, культура, мистецтво, духовність.

    Людина повинна стати головною основою української національної ідеї, так званого людиноцентризму.

    Людиноцентризм – це філософія гуманістичної орієнтованої політики і практики державотворення. Вона повинна бути спрямована на подолання внутрішньої порожнечі, фактичної руйнації свідомості та світогляду.

    Це філософія творення людини конкретної, живої, енергійно напруженої, діяльність якої обумовлена єдністю розуму і душі.

    Тому українська національна ідея повинна бути спрямована, щоб кожний українець був щасливий.

    Бурмістрова Крістіна, 8-Б
    Категорія: Життя комплексу Переглядів: 1235 | Теги: твір, день Незалежності, 24 серпня | Рейтинг: 5.0/1
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Панорама ліцея
     
    ЗАЛ №23 group · 1137 учасника
    ПРИЄДНУЙСЯ!
    Блог газети
    «ВЕЛИКА ПЕРЕРВА»
    Ви можете розмістити статтю в блозі, відіслав нам її
    Блог бібліотеки школи
    Лiтература для читання на канікулах
    ШМО природничо-
    математичного циклу
    Яскраві сторінки фізико-математичної декади
    ШМО
    учителів філології
    "Словесність"
    ШМО суспільно-
    естетичних дисциплін
    ШМО
    англійської мови
    Яскраві сторінки англійської
    ШМО
    початкової школи
    Яскраві сторінки початкової школи
    Гурток
    «Чарівний чобіток»
    Народний танець завжди має яскраво виражену тему
    Міністерство
    освіти і науки України
    Дізнайтеся все про вступну компанію 2022
    Національний університет
    «Запорізька політехніка»