ВИХОВНА РОБОТА
  • Опис ДОМу
  • Схема ДОМу
  • Критерії "Кращий клас року"
  • Патріотичне виховання
  • ПРОФОРІЄНТАЦІЯ







  • Контакти ліцею

    Адреса: м.Запоріжжя, вул. Парамонова, 6а 69059

    (061) 769-80-27
    (приймальня)
    school23zp@gmail.com

    Інформує районний відділ міліції

    За ЗАЛ №23
    закріплений Інспектор Комунарського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області капітан поліції

    ШМАТАЛО СЕРГІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ

    Адреса: м. Запоріжжя, вул. Космічна,40, каб.9, 22
    тел.099-717-40-91

    Електронна адреса ВКМСДГУ МВС області - okmdzp@rambler.ru
    Електронна адреса УКМСДГУ МВС України – ditypolice@mys.qov.ua





    Комунарський районний центр молоді та школярів



    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Flag Counter

    Цікава та корисна зустріч з нотаріусом - Масловець Людмилою Сергіївною

       Хоча б раз в житті кожна людина стикається з питаннями, які вирішуються нотаріусом, але не всі знають, що таке нотаріат. Закінчуючи загальноосвітній заклад кожен стає перед вибором майбутньої професії і для тих, хто обере своїм життєвим шляхом юриспруденцію, не зайвим буде дізнатися, що «нотаріат» - це частина системи ПРАВА.

        Нотаріат в Україні сьогодні – це система органів і посадових осіб, на яких покладено державою обов’язок посвідчувати права, факти, що мають юридичне значення, вчиняти нотаріальні дії з метою надання їм юридичної вірогідності. Нотаріус посвідчує безспірні права та безспірні факти, спрямовані на юридичне підтвердження цивільних прав. 

      Учасниками цивільних правовідносин є також діти з моменту їх народження ( а в деяких випадках права виникають і до народження). Так, дитина може набути права на спадкування, стати власником нерухомого майна в результаті укладення ці вільно-правової угоди.

      У віці до 14 років дитина вважається малолітньою і її інтереси представляють батьки у повному обсязі, а щодо нерухомого майна, автотранспорту або корпоративних прав – придбання і розпорядження цим майном здійснюється під контролем органів опіки і піклування.

       У віці від 14 до 18 років дитина вважається неповнолітньою, повинна отримати паспорт і набуває права на вчинення незначних дій. Наприклад, може самостійно подати заяву на прийняття спадщини, мати право користуватися відкритим на її ім’я рахунком. Але все, що стосується її цивільних прав, здійснюється за згодою батьків ( в деяких випадках дозволяється згода одного з батьків), але все, що стосується нерухомого майна, автотранспорту або корпоративних прав – придбання і розпорядження цим майном здійснюється за згодою батьків під контролем органів опіки і піклування. В усіх випадках дитина вже безпосередньо приймає участь в процесі і підписує нотаріально оформлені документи.

       Отже, кожна людина з дня свого народження, стає учасником цивільних відносин, і забезпечити ці права у безспірному просторі допомагає НОТАРІУС.

       Саме ці питання і було обговорено під час зустрічі учнів нашого ліцею с провідним нотаріусом міста Запоріжжя, головою відділення Нотаріальної Палати України Запорізького міського нотаріального округу Масловець Людмилою Сергіївною, яка відбулась в рамках проведення Всеукраїнського тижня права 13.12.2019 року. Численні запитання і кваліфіковані відповіді на них дозволили учням стати більш обізнаними в правових відносинах. Висловлюємо вдячність провідному фахівцю за проведену зустріч і сподіваємось на продовження співпраці і в подальшому, бо Ваша допомога дуже важлива для наших учнів!!!

    Переглядів: 576 | Рейтинг: 5.0/1
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Панорама ліцея
     
    ЗАЛ №23 group · 1137 учасника
    ПРИЄДНУЙСЯ!
    Блог газети
    «ВЕЛИКА ПЕРЕРВА»
    Ви можете розмістити статтю в блозі, відіслав нам її
    Блог бібліотеки школи
    Лiтература для читання на канікулах
    ШМО природничо-
    математичного циклу
    Яскраві сторінки фізико-математичної декади
    ШМО
    учителів філології
    "Словесність"
    ШМО суспільно-
    естетичних дисциплін
    ШМО
    англійської мови
    Яскраві сторінки англійської
    ШМО
    початкової школи
    Яскраві сторінки початкової школи
    Гурток
    «Чарівний чобіток»
    Народний танець завжди має яскраво виражену тему
    Міністерство
    освіти і науки України
    Дізнайтеся все про вступну компанію 2022
    Національний університет
    «Запорізька політехніка»